Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ В МІЖНАРОДНІЙ ЛІТНІЙ ШКОЛІ «MAGNETISM, INTERACTION AND COMPLEXITY»

З 23 по 29 липня 2023 року здобувачі вищої освіти кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук взяли участь в Міжнародній літній школі «Magnetism, Interaction and Complexity», що відбувалася в Університеті імені Адама Міцкевича у Познані (Республіка Польща). Представниками від Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини стали:

Вікторія Можаровська – ОП Середня освіта (Фізика. Інформатика) другого (магістерського) рівня вищої освіти,

Яна Данілова – ОП Середня освіта (Природничі науки) другого (магістерського) рівня вищої освіти,

Богдана Семко – ОП Середня освіта (Фізика. Інформатика) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти,

Каріна Білик – ОП Середня освіта (Природничі науки) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

 

 

Здобувачі вищої освіти та науковці з України, Польщі, Чехії та Франції мали можливість послухати курс пізнавальних лекцій та практичних воркшопів від професорів польських університетів. Тематика включала напрями: Магноніка та спінтроніка, 2D солітони та їх динаміка, 3D магнітні структури та 3D магноніка, нелінійна динаміка, антиферомагнітна спінтроніка, Гетероструктури Ван-дер-Ваальса і скручені магніти, Валлейтроніка та спін-орбітроніка, Топологічні ізолятори та топологічні властивості (квантові та класичні), Квантовий транспорт.

 

 

 

Інтерактивний формат занять давав змогу активно спілкуватись, ставити запитання та обговорювати інноваційні ідеї, пов’язані зі спіновими хвилями та магнітними солітонами, спін-залежним транспортом та спінтронічними пристроями на основі нових матеріалів.

Після навчання учасники літньої школи проводили час в колі однодумців, ділилися своїми враженнями та обмінювалися ідеями. Не обійшлося без спільного веселого співу пісень біля вогнища, що зробило атмосферу ще більш дружньою.

По завершенні літньої школи всім учасникам було видано сертифікати про успішне проходження курсу.

Досвід участі у міжнародній літній школі став надзвичайно корисним і надав змогу учасникам поглибити свої знання, розширити горизонти та збагатити освітню та наукову підготовку.

 

 

Ви тут: Головна Новини та події УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ В МІЖНАРОДНІЙ ЛІТНІЙ ШКОЛІ «MAGNETISM, INTERACTION AND COMPLEXITY»