Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ІНСТРУКТАЖ ЩОДО ДІЙ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Під час війни забезпечення якісного та безпечного освітнього середовища для здобувачів освіти є головною метою закладу вищої освіти. Саме тому на початку нового навчального року на факультеті фізики, математики та інформатики відбувся інструктаж щодо дій здобувачів вищої освіти в умовах надзвичайних ситуацій, який провів старший викладач кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Сергій  ДЕКАРЧУК.

Метою заходу було систематизувати і узагальнити знання студентів про класифікацію надзвичайних ситуацій; уміння організовано й чітко діяти під час сигналу «Повітряна тривога»; виховувати відповідальне ставлення до власного здоров’я та життя з усвідомленням, що життя є найвищою цінністю.

Сергій Олександрович розповів, що потрібно робити, якщо лунає сирена, коли студент перебуває вдома, в університеті, у громадському місці чи на відкритій місцевості. Залежно від того, де перебувають студенти, вони мають знати, що потрібно мати із собою, як діяти швидко та без паніки. Ці правила прості, але дуже важливі для збереження здоров’я і життя учасників освітнього процесу.

Також здобувачів освіти познайомили із найкоротшими шляхами евакуації з навчальних корпусів університету, розміщенням укриттів та правилами поведінки в них.

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ІНСТРУКТАЖ ЩОДО ДІЙ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ