Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ "МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ФІЗИКИ"

16 травня 2023 року для студентів третього курсу ОПП «Середня освіта (Природничі науки)» відбулося відкрите практичне заняття з методики навчання фізики на тему «Зміст і методика вивчення теми «Взаємодія тіл. Сила» у 7 класі», викладач – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Марина ДЕКАРЧУК. Заняття відбулося у дистанційному режимі відповідно до наказу ректора університету №291 о/д від 17.03.2023 р.

 

 

Заняття розпочато з актуалізації опорних знань, що дозволило здобувачам освіти нагати зміст навчального матеріалу і очікувані результати навчально-пізнавальної діяльності учнів при вивченні розділу «Взаємодія тіл. Сила» у 7 класі та дати відповіді на поставлені запитання.

У ході заняття застосовано різні форми, методи та засоби навчання. Колективна робота студентів викладачем поєднувалась на занятті з виконанням індивідуальних завдань. В кінці заняття студентам було запропоновано розробити самостійно різнорівневі тестові завдання для учнів до розділу «Взаємодія тіл. Сила» у 7 класі.

 

 

 

 

 

Під час заняття студенти були активні, проявляли постійну зацікавленість навчальним матеріалом, ініціативу при виконанні завдань, а також в процесі відповідей, ділились досвідом роботи в закладах загальної середньої освіти. Заняття пройшло динамічно та продуктивно, поставлена мета була досягнута та отримало схвальні відгуки від присутніх: доктора педагогічних наук, професора, дійсного члена НАПН України, завідувача кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Михайла МАРТИНЮКА, кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Оксани ГНАТЮК, кандидата педагогічних наук, доцента, кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Катерини ІЛЬНІЦЬКОЇ, кандидата фізико-математичних наук, доцент, доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Юлії РЕШІТНИК, ст. викладача кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, здобувача вищої освіти освітньо-наукової програми «Освітні, педагогічні науки» Сергія ДЕКАРЧУКА, здобувача вищої освіти освітньо-наукової програми «Освітні, педагогічні науки» Олександра ПІДГОРНОГО.

Ви тут: Головна Новини та події ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ "МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ФІЗИКИ"