Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

«ФОРМУВАННЯ ДОСЛІДНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ФІЗИКИ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ ОСВІТИ»

17 квітня 2023 року факультет фізики математики та інформатики приймав в своїх стінах вчителів фізики і астрономії Уманської територіальної громади. Співпраця вчителів закладів загальної середньої освіти з науковцями УДПУ – це багаторічна багатогранна робота. В рамках такої роботи і було організовано і проведено навчально-методичний семінар «Формування дослідницької компетентності учнів на уроках фізики в умовах діджиталізації освіти». З вітальним словом до присутніх звернулись від імені декана факультету фізики, математики та інформатики, кандидата педагогічних наук, доцента Тетяни МАХОМЕТИ доцент кафедри фізики та інтерактивних технологій навчання природничих наук Марина ДЕКАРЧУКіконсультант ЦПРПП Тетяна ПЛЮЩ.

Учасники семінару мали можливість прослухати інтерактивну лекцію на тему: «Використання штучного інтелекту на уроках фізики» професора кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Сергія ТЕРЕЩУКА. Лайфхаки з досвіду роботи «Інноваційні технології на уроках фізики як засіб розвитку пізнавальних і творчих здібностей учнів» представила Ольга ШЕВЧУК, учитель фізики вищої кваліфікаційної категорії Уманської гімназії №4. Доцент кафедри фізики та інтерактивних технологій навчання природничих наук Марина ДЕКАРЧУК ознайомила присутніх методикою організації і проведення фізичного експерименту в умовах діджиталізації освіти. Підсумок семінару було проведено у формі дискусії «Діджиталізація – цифровий інструментарій освітнього процесу», під час якої учасники поділилися враженнями, обмінялися думками щодо актуальних питань піднятих під час роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події «ФОРМУВАННЯ ДОСЛІДНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ФІЗИКИ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ ОСВІТИ»