Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

СВІЙ 80-ТИ РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ СВЯТКУЄ ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ КРАСНОБОКИЙ

 

Талановитий та мудрий чоловік, науковець, наставник та вчитель декількох поколінь студентів Юрій Миколайович Краснобокий святкує сьогодні 80-ти річчя.  

Народився Юрій Миколайович 5 лютого 1943 року в с. Лукашівка Монастирищанського району Черкаської області. Здобув вищу освіту навчаючись у Київському державному педагогічному інституті ім. О.М. Горького. Після його закінчення працював вчителем фізики у Журавлинській середній школі Ставищанського району Київської області (1964), пройшов військову службу, працював інженером у системі НАН України (1965–1966), навчався в аспірантурі (1967–1970).

З 1970 року Краснобокий Юрій Миколайович працює в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, обіймаючи посади старшого викладача, доцента, завідувача кафедри, декана, проректора, директора Інституту природничо-наукової освіти, а останні роки –  на посаді доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук.

Кандидат фізико-математичних наук (1972), доцент (1976).

За значний внесок у розробку наукових проблем педагогіки та підготовку вчительських кадрів Краснобокий Юрій Миколайович нагороджений багатьма грамотами, зокрема двічі Почесною Грамотою МОН України (1995; 2003), знаками «Відмінник освіти України» (1998), «Антон Макаренко» (2007), «За наукові досягнення» (2010), медаллю «За відданість справі» (2018); присвоєно почесне звання «Заслужений працівник народної освіти УРСР» (1991). У 2006 році за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку освіти, підготовку висококваліфікованих спеціалістів та багаторічну сумлінну працю нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України (№ 11040). У 2021 році за видатні заслуги у сфері вищої освіти довічно призначено стипендію Кабінету Міністрів України.

 Та не тільки трудовими досягненнями пишається Юрій Миколайович, а й своєю міцною та дружньою родиною. Разом з дружиною мають 3 онуків, яких вважають своєю гордістю і досягненнями яких неабияк пишаються!

Відзначаючи разом з Юрієм Миколайовичем його 80-річний ювілей, ми з упевненістю можемо засвідчити, що він втілив усі свої мрії, скорив Олімп в обраній серцем педагогічній професії, і жодного разу, в цій буремній епосі, не зрадив своє покликання, а отже виправдав подарований долею талант.

Тож вітаємо Вас, шановний, Юрію Миколайовичу, з ювілеєм! Нехай душевне тепло та радість завжди будуть з Вами. Хай козацьке здоров’я буде надійною опорою, підтримка і любов рідних ‒ допомагає долати всі перешкоди. Нехай кожен день радує зустрічами та щасливими святами в колі дорогих людей. Миру та благополуччя Вам та вашій родині!

Ви тут: Головна Новини та події СВІЙ 80-ТИ РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ СВЯТКУЄ ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ КРАСНОБОКИЙ