Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНКЛЮЗИВНИЙ КОНКУРС «ТОЧКИ ДОТИКУ»

З 28 серпня по 14 жовтня 2022 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в рамках реалізації Міжнародної програми розвитку інклюзивних спільнот відбувся Регіональний Інклюзивний конкурс «ТОЧКИ ДОТИКУ». Засновниками-партнерами Конкурсує громадська організація «Inclusive Space. Ukraine Community» (Україна, Чернівці) та некомерційна організація «Inclusive Practices» (Грузія, Урекі) за підтримки International Association for Community Development (IACD) – глобальної міжнародної мережі, акредитованої ООН. Даний конкурс проводився дистанційно. Основна мета - виявлення, популяризація та активізація інклюзивних ініціатив, автентичних активностей, безумовних стосунків дітей, школярів, студентів, соціуму загалом з дітьми/особами з особливими/освітніми потребами.

Відповідальними за організацію та проведення конкурсу були факультет фізики, математики та інформатики (декан Тетяна Махомета, кандидат педагогічних наук, доцент) і факультет соціальної та психологічної освіти (декан Оксана Кравченко, доктор педагогічних наук, професор).

 

 

 

 

За результатами роботи журі головним переможцем Регіонального Конкурсу стала робота «Реабілітація по-київськи» (Оксана Вербовська, директор Київського міського Центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів) в номінації: «Інклюзія: інновації та впровадження».

Також у рамках конкурсу «ТОЧКИ ДОТИКУ» були визначені переможці за номінаціями:

 

Інклюзія: інновації та впровадження

І місце:

  • Валентина Пісняк, «Підготовка майбутніх учителів початкової школи до використання мобільних застосунків та арт-терапії у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами»,

ІІ місце:

  • Дарина Федосенко, «Каністерапія як спосіб реабілітації та адаптації дітей і військових в умовах військового стану» (науковий керівник: Ірина Федосенко);
  • Дар'я Пуляєва «Історія успіху соціалізації особи з особливими освітніми потребами»;
  • Юрій Георгієв, Марина Чеперис, Ганна Чуприна, «Повір у себе» - міський проєкт з петриківського розпису для молоді з інвалідністю внаслідок ДЦП (м. Черкаси) (науковий керівник: Марина Чеперис).

 

Інклюзія: доступність, безбар’єрність, універсальний дизайн:

І місце:

  • Юлія Песоцька, «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» (науковий керівник: Оксана Кравченко).

ІІ місце:

  • Тетяна Приходько, «Використання АДК для адаптації дітей з інвалідністю в суспільстві» (науковий керівник: Оксана Гнатюк).

ІІІ місце:

  • Тетяна Тарасюк «Вчимося разом чути та долати соціальну ізоляцію» (науковий керівник: Оксана Кравченко);
  • Єлизавета Іванова «Авторські вірші» (науковий керівник: Тетяна Мороз);
  • Арсена Яценко «Авторські малюнки картини» (науковий керівник: Тетяна Мороз);
  • Ольга Гопанчук «Авторська поезія» (науковий керівник: Тетяна Мороз).

Щиро вітаємо переможців, дякуємо за активну життєву позицію та бажаємо майбутніх перемог!

Ви тут: Головна Новини та події РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНКЛЮЗИВНИЙ КОНКУРС «ТОЧКИ ДОТИКУ»