Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ІНСТРУКТАЖ ЩОДО ДІЙ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТА ПРАЦІВНИКІВ УДПУ ІМЕНІ ПАВЛА ТИЧИНИ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

03 жовтня 2022 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбувся інструктаж щодо дій здобувачів вищої освіти та працівників УДПУ імені Павла Тичини в умовах надзвичайних ситуацій.

На початку засідання декан факультету, доцент Тетяна МАХОМЕТА звернула увагу здобувачів на важливості дотримання всіх правил в надзвичайних ситуаціях.

Старший викладач кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Сергій ДЕКАРЧУК ознайомив студентів із планом евакуації з навчальних корпусів університету та розташування укриття.

 Згідно правил та норм поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» здобувачі освіти зобов’язуються неухильно виконувати заходи, які здійснюються при отриманні інформації про тривогу, а саме:

  • Після отримання повідомлення про необхідність проведення евакуації під час освітнього процесу студенти повинні зібрати власні речі та прямувати до укриття, яке розташоване у підвальному приміщенні будівлі навчального корпусу.
  • Якщо здобувач освіти знаходяться за межами університету після отримання сигналу «Повітряна тривога» пройти до найближчого укриття. Якщо в радіусі 500 метрів від місця їх перебування воно відсутнє потрібно знайти безпечну зону користуючись правилом «двох стін».
  • Під час оголошення сигналу тривоги забороняється використовувати ліфт для переміщення на перший поверх будинку.
  • Під час перебування в укритті або в безпечному місці зберігати спокій, надати допомогу тим, хто її потребує.

Також Сергій Олександрович пояснив, як потрібно себе поводити при ракетному або артилерійському обстрілах, під час оголошення пожежної тривоги, замінування будівлі закладу освіти, вуличних боїв та загальної евакуації. Ознайомитись з інструкцією ТУТ.

Шановні здобувачі освіти бережіть себе! Разом переможемо!

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ІНСТРУКТАЖ ЩОДО ДІЙ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТА ПРАЦІВНИКІВ УДПУ ІМЕНІ ПАВЛА ТИЧИНИ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ