Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ОНЛАЙН-СЕМІНАР «ВИКОРИСТАННЯ СЕРВІСІВ GOOGLE В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ»

5 квітня 2022 року на факультеті фізики математики та інформатики відбувся міжкафедральний онлайн-семінар «Використання сервісів Google в дистанційному освітньому процесі». В ході семінару доповідачі поділились досвідом використання різних сервісів та цифрових інструментів Google під час організації та проведення дистанційних занять.

Професор кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Сергій Терещук розповів про досвід інтеграції Google Meet зі сторонніми сервісами та розширеннями: Auto Attendance, Awesome Screenshot та Finetest Pro. Розширення Auto Attendance є зручним інструментом для контролю відвідування студентами онлайн-занять, які організовані за допомогою Google Meet, а розширення Awesome Screenshot та Finetest Pro дозволяють захоплювати відео при відтворенні в браузері Chrome. Доповідач описав можливі моделі поєднання різних сервісів Google з метою оптимізації дистанційного навчання та наголосив, що досить вдалим є спільне використання корпоративної пошти Gmail та Google Chat. 

У ході дискусії старший викладач кафедри інформатики і ІКТ Леся Паршукова розповіла про особливості використання додатку Finetest Pro в операційній системи Windows та акцентувала увагу, що даний додаток є корисним, оскільки функція запису онлайн-заняття в Meet відключена з 10 січня 2022 року. Використання Finetest Pro дозволяє здійснити захоплення відео та його запис. У такий спосіб вдається успішно записати відео онлайн-заняття в Meet.

Також, співдоповідач семінару старший викладач кафедри інформатики і ІКТ Сергій Паршуков наголосив на необхідності використання викладачами саме корпоративної пошти на основі домену udpu.edu.ua та розповів про її переваги під час проведення дистанційних занять.

Адміністрація факультету дякує Сергію Терещуку та Сергію Паршукову за організацію і проведення даного заходу!!!

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ОНЛАЙН-СЕМІНАР «ВИКОРИСТАННЯ СЕРВІСІВ GOOGLE В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ»