Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ВІДБУЛАСЬ ВИХОВНА ГОДИНА ПРИСВЯЧЕНА ДНЮ КОСМОНАВТИКИ ТА АВІАЦІЇ

12 квітня в Україні відзначають День космонавтики та авіації, День працівників ракетно-космічної галузі, а в світі – День польоту людини в космос.

На факультеті фізики, математики та інформатики відбулась виховна година «12 квітня – Всесвітній день космонавтики та авіації».

Викладач кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Олександр ПІДГОРНИЙ розповів про історію виникнення свята; внесок українців у підкорення космосу; видатних винахідників та конструкторів – Олександра Засядька, Миколи Кібальчича, Юрія Кондратюка, Сергія Корольова; про славетних українських космонавтів – Павла Поповича та Леоніда  Каденюка.

Олександр Васильович зазначив, що Україна – визнана в світі як космічна держава та належить до провідних країн на ринку космічних послуг і технологій.

Підбиваючи підсумки заходу заступник декана з виховної роботи Інна КРИВОРУЧКО зауважила, що дослідження інших планет та їхніх супутників є сьогодні пріоритетним напрямком в розвитку космічної галузі.

Свята космічної галузі, які об’єднує день 12-го квітня, пропонується відзначати на міжнародному рівні, перш за все для того, щоб підтвердити вагомий внесок космічної науки і техніки в досягненні цілей сталого розвитку та забезпечити захист космічного простору для мирних цілей.

Бажаємо кожному реалізовувати свої наукові знання на благо нашої держави. Все буде Україна!

 

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ВІДБУЛАСЬ ВИХОВНА ГОДИНА ПРИСВЯЧЕНА ДНЮ КОСМОНАВТИКИ ТА АВІАЦІЇ