Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ВІДБУЛАСЯ ЛЕКЦІЯ НАРОДНОГО УЧИТЕЛЯ УКРАЇНИ ГАЛИНИ ЯГЕНСЬКОЇ

1 грудня 2021 року об 11:00 відбулася лекція народного учителя України, вчителя біології КЗ «Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області», кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО Галини Ягенської на тему «Професійна самореалізація вчителя природничих наук в умовах сьогодення».

 

 

 

 

До заходу долучилися науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти ОС "молодший бакалавр", "бакалавр" та "магістр" ОП "Природничі науки": Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Рівненського державного гуманітарного університету, Херсонського державного університету.

Для Ягенської Г.В. найголовнішою є внутрішня свобода, адже «без свободи немає творчого вчителя». «Сильні учні стимулюють сильних учителів», «мислення, спрямоване на зростання», «учитель має бути на кілька кроків попереду учня», «важливіший процес, а не результат» – ось основні ідеї лекторки, які стосуються проблеми професійного вдосконалення.

 

 

 

 

Особливо цінним для студентів було ознайомлення з англомовними сайтами як засобом самовдосконалення вчителів та поради: «Завжди бути справжнім»; «Не боротися з дітьми, а боротись за дітей!», «Нове звання – це не корона, а велика відповідальність».

Учасники заходу були вражені професіоналізмом, креативністю, ентузіазмом та цілеспрямованістю лекторки. Такі постаті, як Галина Василівна, відіграють важливу роль у нашій освіті, оскільки надихають майбутні покоління обирати професію вчителя та самореалізовуватися в ній.

 

 

Щиро дякуємо Галині Василівні Ягенській за такий мотивувальний і творчий семінар!

Ви тут: Головна Новини та події ВІДБУЛАСЯ ЛЕКЦІЯ НАРОДНОГО УЧИТЕЛЯ УКРАЇНИ ГАЛИНИ ЯГЕНСЬКОЇ