Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

МІЖКАФЕДРАЛЬНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «ВИКОРИСТАННЯ ВІРТУАЛЬНОЇ ДОШКИ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ»

19 жовтня 2020 року відбувся міжкафедральний науково-практичний семінар «Використання віртуальної дошки під час дистанційного навчання».

 

 

Викладач-стажист кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Олександр Підгорний акцентув увагу на проблемі викладання фундаментальних і фахових дисциплін в дистанційному режимі.  

Використання наочних засобів робить навчання більш доступним і легким для засвоєння. Це особливо актуально для уроків, які проводяться онлайн, що в свою чергу вимагає суттєвої переробки і зміни традиційних наочних засобів навчання. Вони повинні стати динамічними, інтерактивними та мультимедійними. У зв'язку з цим особливий інтерес викликає комп'ютерна візуалізація навчальної інформації.

 

 

Якщо ви проводите заняття/тренінг/урок/вебінар в Zoom або Google Meet чи записуєте навчальне відео, чому б не скористатися мережевим ресурсом для спільної роботи зі створення й редагування документів і зображень, спілкування в реальному часі – онлайн-дошкою. Доповідач запропонував присутнім огляд віртуальних інтерактивних дошок як принципово нового інструменту для навчання, завдяки якому можливе поєднання тексту, зображення, відео- й аудіоматеріалу на одному майданчику. Цей огляд включає в себе безкоштовні сервіси, які адаптовані для навчання.

 

 

Онлайн дошка, призначена для спільної роботи. Дозволяє розміщувати текст (розмір літер, вирівнювати текст, виділяти його жирним, курсивом), ілюстрації, математичні формули; геометричні параметри; вбудовувати документи, віджети і html-код; спілкуватися за допомогою чату та звуку. Є можливість спільного перегляду веб-сайтів в режимі онлайн. Має візуально привабливий і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Посилання на робочій простір генерується сайтом, і потрібно просто поділитися ним зі студентами. Викладачі та студенти можуть спільно коментувати текст, виділяти що-небудь та інше.

Семінар пройшов жваво та цікаво.

Ви тут: Головна Новини та події МІЖКАФЕДРАЛЬНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «ВИКОРИСТАННЯ ВІРТУАЛЬНОЇ ДОШКИ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ»