Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

Дистанційне засідання наукового гуртка «Розробка та впровадження ППЗ під час вивчення дисциплін природничо-наукового спрямування»

    7 травня 2020 року під керівництвом доктора педагогічних наук, професора кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Ігоря Ткаченка відбулося дистанційне засідання наукового гуртка «Розробка та впровадження ППЗ під час вивчення дисциплін природничо-наукового спрямування». На засіданні розглядалися питання, що стосувалися відкриття та дослідження екзопланет. З доповіддю про історію та нинішній стан досліджень виступив викладач кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Олександр Підгорний. Зокрема він відзначив, що астрономи вже змогли виявити дрібні екзопланети, що мають масу Землі й Венери, і які, імовірно, мають кам'янисту поверхню, проте подібні скелясті планети досить важко проаналізувати та охарактеризувати тому, що найчастіше вони розташовані поблизу тьмяних зірок або червоних карликів, з яких, за великим рахунком, і складається наша галактика.  Також доповідач детально зупинився на місіях TESS і Kepler, завдяки яким ситуація з виявленням твердих планет останнім часом дещо покращилася. Заключним моментом зібрання було жваве обговорення ймовірності існування життя на екзопланетах та унікальності Земної планети за космічними мірками. 

 

 

Дякуємо всім учасникам засідання гуртка за активну участь та бажаємо подальших наукових звершень!

Ви тут: Головна Новини та події Дистанційне засідання наукового гуртка «Розробка та впровадження ППЗ під час вивчення дисциплін природничо-наукового спрямування»