Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ОНЛАЙН-СЕМІНАР «ВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ЖУРНАЛІВ НА ПЛАТФОРМІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ MOODLE»

    Для викладачів кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук був організований семінар «ВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ЖУРНАЛІВ НА ПЛАТФОРМІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ MOODLE» з використанням платформи Webex. Спікером онлайн зустрічі виступив Сергій Паршуков, старший викладач кафедри інформатики та ІКТ, який зазначив, що система MOODLE надає зручні засоби управління контентом і різні форми організації занять: «Викладач має змогу самостійно поновлювати контент електронного навчального курсу, надсилати повідомлення студентам, розподіляти, збирати та перевіряти завдання, вести електронні журнали обліку оцінок та відвідування, налаштовувати різноманітні ресурси курсу тощо. Самі навчальні курси мають бути уніфіковані, тобто приведені до відповідної форми, а саме повинні містити види діяльності для оцінювання студентів відповідно до дидактичної картки, яка розробляється у відповідності до робочої програми навчального курсу. Оскільки систему MOODLE орієнтовано на застосування у дистанційному навчанні, вона має великий набір засобів комунікації. Можливості, які надає система, дозволяють забезпечити індивідуальну роботу викладача з кожним студентом. Це не лише електронна пошта та обмін вкладеними файлами, але й форуми, чати, ведення блогів тощо».

 

   

     Окремий навчальний блок семінару був присвячений обговоренню створення електронних журналів навчальних дисциплін кафедри. Сергій Васильович відзначив, що система управління навчанням MOODLE має багато функцій, що полегшують процес оцінювання знань студентів. Контроль знань здійснюється в системі за допомогою окремого модуля, який пропонує багато видів тестів, надає можливість перетестування з дозволу викладача, можливість захисту від списування шляхом рандомізації питань в тестових завданнях, організації бази даних питань для використання їх у тестах. Система має механізми зберігання поточних оцінок кожного студента за всіма дистанційними курсами, встановлення шкали оцінок, напівавтоматичного перерахунку результатів тестування тощо. Перспективним є використання модуля «Компетентності».

    Дякуємо Сергію Васильовичу за змістовну доповідь, а учасникам семінару за активну участь!

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ОНЛАЙН-СЕМІНАР «ВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ЖУРНАЛІВ НА ПЛАТФОРМІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ MOODLE»