Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

9 лайфаків на період карантину

1. Онлайн-навчання та самоосвіта

    Період карантину - це найкращий момент, щоб руки вже нарешті дійшли до тієї справи, яку ви роками відкладаєте. Хочете вивчити англійську, опанувати нові курси, чи стати кращим у своїй професії? Зараз у вас багато часу, щоб цим зайнятися.

 

 

2. Заняття спортом

    Погодьтесь, ви давно вже відкладаєте фізичні вправи на завтра, чи, можливо, на понеділок. Якщо так, то зараз фізичне навантаження як ніколи актуальне, адже карантин нас позбавив прогулянок та постійного руху. Рух потрібен не лише для підтримки фізичного здоров'я, а й психологічного: ви можете постійно відчувати апатію та втому, через брак фізичного навантаження. Спробуйте раз на день займатися спортом хоча б 15 хвилин і ви одразу відчуєте прилив енергії та заряд мотивації. Спорт та правильне харчування покаже вам результати вже до кінця карантину.

 

 

3. Кулінарні експерименти

    Ви навіть не уявляєте скільки вишуканих страв можна створити зі звичайних продуктів у вашому холодильнику. З древніх часів, процес готування їжі вважали своєрідним видом медитації, який розслабляв, відновлював та посилював психологічний стан людини. Насправді процес кулінарія дуже заспокоює нервову систему та наповнює вас новими емоціями.

4. Читання

    Головне в читанні - це політ фантазії, який відриває нас від цілковитої буденності та рутини. Читання - це найкращий спосіб відволіктися від потоку негативу, який йде на людину. Читання одночасно розвиває, відволікає та заспокоює. Зараз це хороший спосіб отримати нові позитивні емоції.

5. Домашні б'юті-процедури

    Як жінок, так і для чоловіків такі процедури, це своєрідна медитація. Способом розслабитися можуть стати і процедури догляду за собою.

6. Відеодзвінки

    Пандемія коронавірусу в Україні лишила людей живого спілкування, посиденьок з друзями та прогулянок. Проте відверті розмови в нас час можливо повернути за допомогою мережі Інтернет.

    Не варто ігнорувати спілкування з друзями. Найкращим способом повернути "живий контакт" стануть відеодзвінки. Спілкування з людьми дуже потрібне для підтримки вашої нервової системи для того, щоб відволіктися та отримати підтримку від ваших близьких. Доведено, що коли людина говорить про свої проблеми та переживання їй стає набагато легше. Тому такий спосіб комунікації для вас буде своєрідними ліками.

7. Перегляд фільмів

    Фільми - це хороша платформа для польоту фантазії, розвитку аналітичного мислення та відпочинку. Дивіться позитивні та мотиваційні фільми.

8. Чистка

    Міні-ремонт, перестановка меблів, генеральне прибирання, - це також антистресові заняття. Можливо ви помічали, що після прибирання вам ставало легше. Це відбувається через те, що чистота в будинку розслабляє та мотивує. Також таке заняття дає розвиватися вашому креативу, адже коли, як не під час карантину ви нарешті зробите те, що давно планували.

9. Хобі

    Можливо, через брак часу ви забули, що добре вишиваєте, смачно печете тістечка чи гарно малюєте. Якщо це дійсно так, то зараз саме час повернутися до справи, яка вас надихає.

Зичимо усім здоров'я, бадьорості та гарного настрою!

Ви тут: Головна Новини та події 9 лайфаків на період карантину