Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

Розпочав роботу студентський гурток «STEM-освіта у вивченні фізики»

   На факультеті фізики, математики та інформатики розпочав роботу студентський гурток «STEM-освіта у вивченні фізики». Керівниками гуртка стали: кандидат педагогічних наук, доцент Сергій Терещук та викладач Катерина Ільницька.

   Перше заняття відбулося 8 листопада і було присвячене основам робототехніки на базі мікроконтролера Arduino. Гуртківці дізнались про те, як розпочати роботу із Arduino IDE та як підключати плату для написання скетчу (прошивки мікроконтролера).

 

 

   Arduino – це мікроконтролер на основі якого можна створювати електронні пристрої для приймання сигналів від різних цифрових і аналогових датчиків з метою керування підконтрольними пристроями і які здатні працювати автономно або з іншими системами (персональними комп'ютерами чи мікроконтролерами). Arduino як набір інструментів дозволяє реалізувати різноманітні творчі проекти від розробки роботів до «розумних» будинків. Для роботи з Arduino та реалізації відповідних проектів необхідно мати знання з математики, фізики, програмування, інженерних наук, дизайну тощо.

 

Бажаємо організаторам гуртка та його учасникам натхнення, терпіння та успіхів!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події Розпочав роботу студентський гурток «STEM-освіта у вивченні фізики»