Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ПРОТИДІЯ ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ БУЛІНГУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук пройшли онлайн-курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Даний курс підготовлений в рамках створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проєкту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Мета курсу – навчити освітян та майбутніх вчителів розпізнавати ситуації булінгу (цькування), вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі.

Під час проходження курсу студенти розглянули наступні теми: «Що таке булінг (цькування)? Які його прояви?», «Які причини та наслідки булінгу (цькування)?», «Як правильно реагувати вчителю/вчительці, учню/учениці, коли він/вона стають учасниками ситуації?», «Як організувати системну роботу з протидії та попередження булінгу (цькування) в закладі освіти?», «Як діагностувати наявність булінгу (цькування) в колективі?», «Який алгоритм дій у разі його виявленні? До кого звертатись по допомогу?» та ін.

Отримані знання допоможуть майбутнім вчителям фізики та природничих наук опанувати базові практичні знання для роботи з ситуацією булінгу (цькування) в закладі освіти та створити систему запобігання випадкам.

За результатами участі здобувачі вищої освіти отримали сертифікати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ПРОТИДІЯ ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ БУЛІНГУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ