Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК ОКСАНИ ГНАТЮК

 

 

 

08 грудня 2021 року відбулася міжуніверситетська гостьова лекція на тему «Використання сучасних технологій в освітньому процесі в умовах інклюзивної освіти» (лектор: кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини; голова ГО «Світ компетенцій» Оксана Гнатюк).

 

 

 

 

Захід відбувся в змішаному форматі – завдяки сучасним технологіям об’єднав кілька точок наукової думки – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, студенти якого вийшли у онлайн-форматі та викладачів, магістрантів і студентів Ізмаїльського державного гуманітарного університету, які зібралися в аудиторії.

 

 

 

З вітальним словом до присутніх звернулася декан педагогічного факультету Ізмаїльського державного гуманітарного університету, доктор педагогічних наук, професор Надія Кічук.

Під час лекції викладач розповіла про особливості організації інклюзивного освітнього середовища, використання альтернативної та додаткової комунікації в процесі інклюзивного навчання, поділилася власним досвідом навчання дітей з розладами аутистичного спектра. Цікавою стала презентація мобільного застосунку «Digital Inclusion», створеного для розвитку екосистеми цифрової інклюзії (https://dimobi.org.ua/ua/categories/words). Здобувачі освіти вже під час заняття змогли долучитися до практичного інтерактиву, розглянувши передбачені застосунком інструменти для розвитку мовлення та творчого мислення дітей з особливими освітніми потребами.

Лекція пройшла на одному диханні завдяки демонстрації наочності, дидактичного матеріалу та практичним порадам лектора.

 

 

 

Захід став чудовою можливістю обмінятися науковими думками стосовно актуальної тематики – використання сучасних технологій в інклюзивній освіті, а також зразковою  практикою міжуніверситетської співпраці.

Ви тут: Головна Новини та події ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК ОКСАНИ ГНАТЮК