Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОП СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ПРИРОДНИЧІ НАУКИ)

29 жовтня 2021 року Любов Соболенко, доцент кафедри біології та методики її навчання провела відкриту онлайн-лекцію «Ультраструктура прокаріот» (дисципліна «Мікробіологія») для студентів 34 і 34а груп спеціальності 014.15 Середня освіта (Природничі науки).

 

На лекції були присутні: заступник декана природничо-географічного факультету з навчальної роботи, доц. Інна Рожі, завідувач кафедри біології та методики її навчання, доц. Ігор Красноштан, науково-педагогічні працівники кафедри, а також доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Юлія Решітник.

Під час викладання лекційного матеріалу було сформовано систему понять та вмінь з теоретичних основ щодо будови та функцій основних компонентів прокаріотичної клітини, які дозволяють зрозуміти їх функції у життєвому циклі бактерій. Окремо розглянуто питання відмінності будови клітин еукаріотичного та прокаріотичного типів, а також відмінності між доменами Еубактій та Архей.

Лекція супроводжувалася цікавим інформативно-ілюстративним матеріалом, поданим за допомогою презентації.

 

Студенти активно відповідали на поставлені запитання, проявляли зацікавлення до теми лекції та занотовували корисну інформацію.

В обговоренні відкритої лекції виступаючі відзначили високий науково-теоретичний та методичний рівень проведеного заняття, її актуальність, інноваційність, спрямованість на набуття загальних та спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти, фаховість, відповідність сучасним вимогам до організації навчального процесу.

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОП СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ПРИРОДНИЧІ НАУКИ)