Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

Година куратора на тему "Академічна доброчесність здобувачів вищої освіти університету – запорука їх успішного майбутнього"

23 листопада 2020 року для студентів І курсу факультету фізики, математики та інформатики, які навчаються за спеціальностями 014.08 Середня освіта (Фізика) та 014.15 Середня освіта (Природничі науки) освітніх ступенів "молодший бакалавр", "бакалавр" було проведено планову кураторську годину на тему “Академічна доброчесність здобувачів вищої освіти університету – запорука їх успішного майбутнього”.

 

 

Куратор академічних груп вищевказаних освітніх програм, Олександр Підгорний, ознайомив студентів з Кодексом академічної доброчесності Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та іншими документами які регламентують академічну доброчесність в університеті.  

Також студенти обговорили питання  сутності етичних принципів  визначених Законом України «Про освіту», якими мають керуватися студенти та викладачі під час  навчання, викладання та провадження наукової діяльності з  метою забезпечення довіри до результатів  навчання та наукових творчих досягнень.

 

 

 

У ході бесіди учасники дійшли висновку, що академічна доброчесність покликана боротися з різними видами плагіату, як актом шахрайства в студентських наукових роботах; фабрикацією та фальсифікацією результатів наукових досліджень; обманом, списуванням, хабарництвом тощо.

Організація даного заходу дала можливість  ознайомити здобувачів вищої освіти із поняттям академічної доброчесності, плагіатом, інтелектуальної власністю, аналізувати та використовувати готову інформацію відповідно до норм академічної доброчесності, виховувати повагу до чужої інтелектуальної праці.

 

Ви тут: Головна Новини та події Година куратора на тему "Академічна доброчесність здобувачів вищої освіти університету – запорука їх успішного майбутнього"