Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ВЧИТЕЛЬ ЗА ПОКЛИКАННЯМ

 

  Сьогодні професія вчителя стала особливою, престижною, вартою поваги з боку суспільства. Навчання стає – невід’ємною частиною людського життя. Колектив нашого університету може пишатись цілою низкою таких досвідчених викладачів, які присвятили своє життя професії – Вчитель. Одним із них є Краснобокий Юрій Миколайович п’ятдесят років він присвятив Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини.

 

  Трудову діяльність Юрій Миколайович розпочав у 1963 році на посаді лаборанта кафедри фізики Київського державного педагогічного інституту ім. О.М. Горького ще будучи студентом цього вищого навчального закладу. Після його закінчення працював у школі, служив у армії, працював інженером у системі НАН України, закінчив аспірантуру у 1970 році при Київському педінституті. З 1970 року Краснобокий Ю.М. працює в нашому колективі обіймаючи посади старшого викладача, доцента, завідувача кафедри, декана, проректора, директора Інституту природничо-наукової освіти, а останні роки - на посаді доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих дисциплін.

  На всіх цих посадах постійно приділяв значну увагу зміцненню матеріально-технічної бази факультету і кафедри (він був фундатором факультету підготовки вчителів трудового навчання), створенню науково-методичного забезпечення навчального процесу, впровадженню новітніх технологій у навчально-виховний процес, підвищенню якості підготовки учительських кадрів. Під його керівництвом, як проректора з наукової роботи, було розширено з двох до восьми мережу спеціальностей в аспірантурі університету, відкрито докторантуру, створено 12 науково-дослідних лабораторій і 6 центрів, налагоджено стабільну видавничу діяльність наукового відділу та кафедр; за кількістю перемог на Всеукраїнських студентських олімпіадах та конкурсах наукових робіт Уманський педуніверситет постійно входив до п'ятірки кращих педвузів України.

  Краснобокий Ю.М. бере активну участь у громадському житті міста і району, тримає постійні зв'язки з органами управління освітою, директорами шкіл (багато з яких є його вихованцями), систематично виступає з доповідями на конференціях учителів, свого часу очолював Громадську раду з освіти міста Умані.

  Краснобокий Ю.М. - кандидат фізико-математичних наук, доцент. Постійно займається науковою роботою, автор і співавтор  близько 300 наукових і науково-методичних праць, серед яких монографії, посібники, збірники задач, словники, практикуми тощо. Кожного року бере участь у роботі всеукраїнських та міжнародних конференцій з проблем педагогіки середньої та вищої школи.

  За значний внесок у розробку наукових проблем педагогіки та підготовку вчительських кадрів Краснобокий Ю.М. нагороджений багатьма грамотами, зокрема двічі Почесною Грамотою МОН України (1995; 2003р.р.), знаками «Відмінник освіти України» (1998 р.), «Антон Макаренко» (2007р.), «За наукові досягнення» (2010р.), медаллю «За відданість справі» (2018р.); йому присвоєно почесне звання «Заслужений працівник народної освіти УРСР» (1991р.). У 2006 році за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку освіти, підготовку висококваліфікованих спеціалістів та багаторічну сумлінну працю нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України (№ 11040).

Ви тут: Головна Новини та події ВЧИТЕЛЬ ЗА ПОКЛИКАННЯМ