Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

БЕСІДА «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ – ОСНОВА ЯКОСТІ ОСВІТИ»

  Що ж таке академічна доброчесність? Про це та інше йшлося у відкритій бесіді «Академічна доброчесність – основа якості освіти» з магістрантами ОП «Середня освіта (Природничі науки)», яка відбулася 12 листопада 2019 року.

 

 

  Декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махомета проінформувала присутніх про нормативні документи, які регламентують основні поняття, підходи щодо дотримання академічної доброчесності в університеті.

  Ігор Ткаченко, гарант ОП «Середня освіта (Природничі науки)», доктор педагогічних наук, доцент закцентував увагу присутніх на питаннях набуття студентами компетентностей з академічної доброчесності та навичок якісного академічного письма, розповів про види плагіату та методи його виявлення.

  Викладач кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання, кандидат фізико-математичних наук Юлія Решітник розглянула види академічної відповідальності учасників освітнього процесу за порушення академічної доброчесності. Вона зазначила, що за недотримання доброчесних принципів навчання, здобувачі освіти можуть: притягуватись до повторного проходження оцінювання чи освітнього компонента ОП, позбавитись академічної стипендії та навіть відрахуватись з числа студентів.

  Під час відкритої дискусії студенти були активними, задавали запитання, на які отримували змістовні відповіді.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події БЕСІДА «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ – ОСНОВА ЯКОСТІ ОСВІТИ»