Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

Іноземні студенти ФФМІ взяли участь у круглому столі на тему "Стрес: симптоми, профілактика та опанування"

  Стрес - це невід'ємна частина повсякденного життя кожного студента. Студентське життя повне надзвичайних і стресогенних ситуацій, тому студенти часто відчувають стрес і нервове напруження. В основному у студентів стрес розвивається через великий потік інформації, через відсутність системної роботи в семестрі і, як правило, стрес в період сесії.

 

 

  Наявність емоційної напруги під час екзаменаційної сесії, свідоцтво того, що вона супроводжується безперервним, хронічним стресом.

  За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерини Сергіївни та фахівця І категорії Кошевнюк Галини Сергіївни було проведено круглий стіл "Стрес: симптоми, профілактика та опанування".

  Під час круглого столу студенти дізнались про основні симптоми стресу та шляхи його подолання.

  А також спробували  дихальні техніки та прийоми м'язової релаксації. Студенти ділились своїми думками та власними методами боротьби зі стресом.

  На завершення круглого столу студенти знімали емоційну напругу солодким чаєм та душевними розмовами.

 Реакція на стрес, як і початок трудового дня, режим харчування, рухова активність, якість відпочинку і сну, взаємини з оточуючими, є складовими частинами способу життя. Від самого студента залежить, яким буде його образ життя - здоровим, активним або ж нездоровим, пасивним, а, отже, як часто і тривало він буде перебувати в стресовому стані.

 

 

 

Ви тут: Головна Новини та події Іноземні студенти ФФМІ взяли участь у круглому столі на тему "Стрес: симптоми, профілактика та опанування"