Кафедра фізики та астрономії і методики їх виладання

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

КАФЕДРА ФІЗИКИ ТА ІНТЕГРАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК

ПЕРШИЙ ТИЖДЕНЬ НАВЧАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ

  Початок навчального року в університеті завжди вражає першокурсників своєрідною самобутністю, дає на повні груди відчути самостійність. Зовсім непомітно для всіх промайнув вже тиждень з того часу, коли новоспечені студенти із завмираючим серцем вперше увійшли в аудиторію на першу лекцію. Як же проходить звикання до студентського життя у студентів-першокурсників?

 

 

  Протягом першого тижня куратором Юлією Решітник для студентів спеціальностей «Фізика» та «Природничі науки» проведено ознайомчі бесіди за наступною тематикою: «Формування культури навчальної праці студента», «Організація навчальної та самостійної роботи студента» та «Етика міжособистісних стосунків у групі».

  За ініціативи кураторів та заступника декана з виховної роботи Яни Усатюк організовано екскурсію до фонтанів «Перлина кохання», де студенти милувалися красою лазерного шоу в оновленому сквері ім. Т.Г. Шевченка. Захоплюючою видалась екскурсія «Таємничими підземеллями Василіанського монастиря», під час якої студенти ознайомились з 250-літньою історією монастиря, сповненою величних і трагічних подій, відчули подих минулих часів, згадали постаті яскравих особистостей, чиї імена вплетені в долю міста Умань.

  Юлія Решітник, куратор: «Студенти-першокурсники в перші тижні навчання відчувають задоволення від досягнення важливої мети – вступ до омріяного навчального закладу. Вони покладають серйозні надії на те, що зможуть ефективно навчатися і, тим самим, готуватися до важливої професійної діяльності. У групах навчаються, як дівчата так і хлопці. Студенти уже стали дуже дружними. Моя місія, як куратора допомогти студентам нового набору зорієнтуватися та налаштуватися на відповідне студентське життя в нових умовах навчання, допомогти краще познайомитись один з одним».

  Студентські роки завжди асоціюються з такими чарівними словами, як перше кохання, веселощі та молодість. Можна лише заздрити тим, хто вдостоївся щастя пройти цей шлях і відчути всі радості студентського життя.

  Напевно, головне для кожного студента – це зрозуміти, що на своє життя в університеті та за його межами кожен може вплинути особисто. Як кажуть в народі: «Усе залежить від нас!». Любий першокурснику, візьми ці слова собі за девіз і тоді – жодних сумнівів – ваше прагнення до знань, бажання самореалізації знайдуть втілення в конкретних справах. Успіхів!

  

 

Ви тут: Головна Новини та події ПЕРШИЙ ТИЖДЕНЬ НАВЧАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ